FRISKOLEELEVERNES
FÆLLES (CORONA) DAGBOG

Når nu ens skole er lukket - hvad laver man så?
Følg dine venner på andre friskoler her!
- og brug #friskolerne flittigt på Instagram

Randers Regnskov og sang med Faber

De fleste i DK oplever nu meget anderledes hverdag. Det er mærkeligt og samtidig kan være udfordrende. Vi, syntes selv, er kommet godt i gang med hjemmeundervisning både for pigerne og mig selv. Kl 9 i hverdag har vi hygget os med morgensang sammen med Philip Faber, bagefter siger vi en live undervisning fra Randers Regnskov. Jeg får fjernundervisnig (da jeg er i gang med uddannelsen og bliver farmakonom her til sommer).
For pigerne er der planlagt "skoletid" med matematik og dansk, hjemme kundskab, idræt, billedkunst, lydbøger og selvfølgelig pause til hygge. Det er en svær tid at kommer igennem, men hyggeligt er det da også. Det værste er, at vi ikke sammen med mine forældre og pigerne bedsteforældrene så meget som vi plejer. Og vi savner dem rigtigt meget. Pas godt på jer derude, forebyg smitte, være en god eksempel på hvordan virusen kan bekæmpes hurtigst muligt, så vi alle sammen kan komme igang med vores normale rutine.
Kærlig hilsen Julia (mor), Anastasia (10år) og Elisabeth (7 år).


Harry Potter og rengøring

Her er lige et par billeder fra hjemmeundervisningen af Lau der går i 5. klasse på Hover-Torsted Friskole.

Der er både Harry Potter læsning i solen på terrassen og så rengøring. På børnenes normale skema står der fredagsrengøring – så den fortsætter selvfølgelig også i hjemmeskolenJ

Rigtig god weekend.
Med venlig hilsen
Tina Sønderskov
Hover-Torsted Friskole


Min hverdag i corona-tiden
af Alma, 3. klasse, Uhre Friskole

Lige nu er hverdagen slet ikke som den plejer. Når vi står op er klokken ca. 7:30 så der burde vi egentlig være på vej i skole. Når vi har spist morgenmad og fået tøj på synger vi morgensang som vi også gør på skolen, og efter det går vi i gang med skoleopgaver, så arbejder vi i de forskellige bøger, så det er som vi plejer. Vi læser også og spiller 10. Monkeys hver dag. Når vi har gjort det går vi ud i haven eller cykler en tur. Selvom at det er hjemmeskole så er det på en måde også dejligt at have tid til andre ting en gang imellem. Fx har jeg bagt pizzasnegle, bygget med Lego, hoppet på trampolin, spillet fodbold, spillet partners og set film. Vi laver også påskepynt, klipper gækkebreve og jeg øver mig på klaver og træner min hund. 

Det mest underlige er vi kun er os fem, fordi vi ikke ser andre på grund af Corona virus. Jeg savner resten af min familie, mine lærere og mine klassekammerater. Min lillesøster havde fødselsdag d. 14/3 hvor vi skulle have haft mange gæster men det blev vi nødt til at aflyse på grund af Corona. Men mig og min anden lillesøster lavede en fin Gurli gris kagemand og en lækker lagkage. Mig og min lillesøster legede med hende hele dagen så hun fik en god fødselsdag alligevel. I dag er det min kusines 3 års fødselsdag så vi har sendt hende en videohilsen fordi vi ikke kan besøge hende. Selvom der er mange jeg savner er det stadigvæk rart at vi er så meget sammen. Både min mor og min far arbejder hjemme. Selvom vi ikke kan komme i svømmehallen og mange andre ting er det stadigvæk hyggeligt. I dag var vi fx i hundeskoven og på naturlegepladsen ved siden af. Det gjorde vi før alle andre stod op så vi havde det hele for os selv, det var virkelig hyggeligt.  


Skemaerne for den første uge i hjemmeskole, blev gjort færdige igår søndag og således blev vi klar til første skoledag mandag d. 16/3-2020. Godt rustet med materialer for den første uge fra børnenes skole, kunne vi tage hul på vores hjemmelavede skole. Den består både af dansk, matematik, idræt, TRIM-pauser, engelsk, projekt, natur/teknik, kulturfag, ekskursioner og fremlæggelser. Børnene har taget godt imod det og går til skemaet med stor alvor, hvor længe det bliver ved glæder vi os til at se😅Med to forældre, som selv er studerende igen, har det været nødvendigt at lave en fuldt skema for den ældste som går i 2. Klasse. Også den mellemste som starter i førskole lige om lidt har fået sit eget skema. Han har ligeledes øvelser i bogstaver, tal og små projekter som skal munde ud i en fremlæggelse for forældrene på fredag. Alt sammen er lavet med tanke på at den tvungne hjemmetid skal krydres godt med læring, samvær, aktivering og hygge for alle. Vi synger morgensang med DR kl 09, sådan kan børnene lære nye sange og holde fast i en daglig rutine fra skolen. Og med et skema som er styret fast på tiden, er børnene også aktiveret på en god måde så forældrene har tid til deres forelæsninger og eksamenforberedelser. Vi bor heldigvis på landet, så når vejret er godt kan vi også komme ud og børnene kan uden dårlig samvittighed sendes ud at lege. Vi håber vi kan få det til at fungere og få noget positivt ud af en trængt tid i Danmark. Mange hilsener fraFamilien Eskelund i Holstebro, Margrethe Reedtz Skolen


Vi får gjort op med vores dårlige samvittighed. Mor arbejder men far er hjemme. Vi laver lidt lektier men får også lavet/øvet ting som vi ikke har tid til i hverdagen pga arbejde. Kasper som går i 0 klasse lærer at slå græs og storesøster på 14 år sætter en ære i at være barnepige (noget hun aldrig er blevet pålagt før nu) Vi bager sammen og spiller spil. Der bliver også lavet lektier og spisetider og sengetider bliver holdt. Mvh Sara - mor til Kasper og Sofie på mellerup friskole


Her kommer dit dagbogs-billede og historie - hvis du sender det til:

magasin@friskoler.dk

SAMTYKKE:
Hvis du indsender billede og tekst samtykker du samtidig til, at foreningen FRISKOLERNE må publicere billede og tekst på web og sociale medier i foreningens regi. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og blive slettet. (send mail til per@friskolerne.dk).
Billeder og tekst kan blive udvalgt til foreningens medlemsmagasin Magasinet Friskolen. Når dette magasin er trykt d. 17. april 2020, er det ikke længere muligt at tilbagetrække samtykke til billeder brugt i det trykte magasin. Dog er det stadig muligt at tilbagetrække i den digitale magasinudgivelse.